stomen

Minestrone alla Genovese

Receptinformatie

Soep
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Breng in een soeppan de bouillon tegen de kook aan. Maak de groenten schoon, schil de aardappel, snijd de aardappel in kleine blokjes, de spitskool in dunne reepjes, de sperziebonen in stukjes en de courgette in plakjes. De tomaat in blokjes. Laat de witte bonen uitlekken in een zeef.

Koken

Voeg de fijngehakte knoflook, pasta, alle groenten, de aardappel en de bonen toe aan de bouillon. Breng de soep aan de kook en laat deze ± 8 minuten koken, zodat de groenten en pasta gaar is.

Breng de Minestrone verder op smaak met versgemalen peper en zout. Scheur de basilicumblaadjes iets fijn.

Serveren

Schep de soep in de voorverwarmde soepborden en strooi hierop wat basilicum, een eetlepel pesto en wat Parmezaanse kaas.

TIP: in principe kun je alle groenten gebruiken die je in huis hebt voor een minestrone soep.