stomen

Mexicaanse maaltijdsalade met sla, sperziebonen en tomaat

Receptinformatie

Rijst
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Was en droog de slasoorten. Pluk de kroppen klein en doe de stukjes sla in een plastic zak, blaas deze op en knoop de zak dicht. Bewaar de sla in de groentelade van de koelkast. Op deze manier blijven de blaadjes fris en knapperig.

Koken

Klop een dressing van de ingrediënten en meng driekwart van de dressing door de gekookte rijst. Zet de rijst, afgedekt, weg in de koelkast.

Neem de rijst 15 minuten voor het serveren uit de koelkast en meng de gekookte sperziebonen, kidneybeans, de in ringen gesneden van zaad en zaadlijsten ontdane peper en de salami of cervelaatworst erdoor.

Serveren

Verdeel de sla over de borden, leg de salade erop en verdeel de rest van de dressing over de salade. Garneer het gerecht met in parten gesneden tomaat en een takje koriander of platte peterselie.