stomen

Melanzane alla Parmigiana

Receptinformatie

Ovenschotel
4 personen
Hoofdgerecht
40-50 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Snijd de aubergines in de lengte ± 1 cm, bestrooi met zout en laat ze een ½ uur rusten.

Koken

Fruit de fijngesneden knoflook en de in ringen gesneden rode ui in wat olijfolie en voeg vervolgens de in kleine blokjes gesneden tomaat en gescheurde basilicum toe. Maak dit verder op smaak met zout en versgemalen peper. Breng de saus aan de kook en laat een half uur op een laag vuur pruttelen.

Verwarm in een grillpan/plaat wat olijfolie en bak hierop de aubergines aan beide kanten ± 2 minuten. Leg ze vervolgens op een stuk keukenpapier.

Doe in een ovenschaal diverse laagjes van de tomatensaus, aubergines, plakjes mozzarella, grof geraspte Parmezaanse kaas. Begin en eindig met tomatensaus.

Zet de ovenschaal 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Serveren

Serveer de Melanzane alla Parmigiana met brood en olijfolie.

TIP: Voor de echte vleesliefhebbers, leg wat plakken Parmaham tussen de laagjes.