Receptinformatie
Kun je niet wachten tot je weer in het vliegtuig of de auto mag stappen, maar duurt het helaas nog even? Waan je even in een zonniger oord met deze supermakkelijke tomatentaart.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 150˚C.
Bekleed een ronde bakvorm met de iets ontdooide plakjes deeg en maak ook een iets opstaande rand.
Bekleed de bodem met een cirkel bakpapier, doe hier een ‘nepvulling’ bijvoorbeeld gedroogde bonen of knikkers in.
Koken
Bak de bodem in het midden van de voorverwarmde oven ‘blind’ gedurende 15 minuten.
Verwijder dan het bakpapier en de ‘nepvulling’.
Zet de oven op 180˚C.
Halveer de tomaatjes, hak 1,5 eetlepel tijmblaadjes fijn meng deze samen met de eieren en de room en maak dit verder op smaak met versgemalen peper en zout.
Schaaf de kaas in dunne plakken, leg ze op de taartbodem en hierop de gehalveerde tomaatjes met het snijvlak op de bodem.
Schenk het ei/roommengsel erop en bak de tomatentaart in het midden van de hete oven in ± 25 minuten goudbruin.
Serveren
Tip: Ook lekker om de tomaatjes eerst met wat olijfolie, versgemalen peper en zout te bestrooien en in de hete oven te roosteren.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.