stomen

Mediterrane tomatentaart

Receptinformatie

Hartig
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Kun je niet wachten tot je weer in het vliegtuig of de auto mag stappen, maar duurt het helaas nog even? Waan je even in een zonniger oord met deze supermakkelijke tomatentaart.

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 150˚C.

Bekleed een ronde bakvorm met de iets ontdooide plakjes deeg en maak ook een iets opstaande rand.

Bekleed de bodem met een cirkel bakpapier, doe hier een ‘nepvulling’ bijvoorbeeld gedroogde bonen of knikkers in.

Koken

Bak de bodem in het midden van de voorverwarmde oven ‘blind’ gedurende 15 minuten.

Verwijder dan het bakpapier en de ‘nepvulling’.

Zet de oven op 180˚C.

Halveer de tomaatjes, hak 1,5 eetlepel tijmblaadjes fijn meng deze samen met de eieren en de room en maak dit verder op smaak met versgemalen peper en zout.

Schaaf de kaas in dunne plakken, leg ze op de taartbodem en hierop de gehalveerde tomaatjes met het snijvlak op de bodem.

Schenk het ei/roommengsel erop en bak de tomatentaart in het midden van de hete oven in ± 25 minuten goudbruin.

Serveren

Tip: Ook lekker om de tomaatjes eerst met wat olijfolie, versgemalen peper en zout te bestrooien en in de hete oven te roosteren.