stomen

Marokkaanse gevulde paprika’s

Receptinformatie

Groentengerecht
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en laat de steeltjes zitten.

Maak de lente-uitjes schoon en snijd het witte deel fijn.

Snijd de abrikozen in reepjes.

Pers het teentje knoflook.

Snijd de muntblaadjes in reepjes.

Koken

Kook in een pan met ruim kokend water en zout de paprika’s in ca. 5 minuten beetgaar.

Wel intussen de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in bouillon.

Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin het gehakt met de knoflook en kaneel rul.

Schep de couscous met de lente-ui, chilisaus, abrikozen en munt door het gehakt en breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper.

Serveren

Vul de warme paprikahelften met het gehaktmengsel en verdeel ze over 4 borden.