stomen

Makreel met zwarte bonensaus uit de oven

Receptinformatie

Visgerecht
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Giet de zwarte bonen af en spoel ze schoon. 

Snijd de bosui in ringetjes.

Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Koken

Verhit een scheutje olie in een pan en bak de zwarte bonen circa 4 minuten. Schenk het water en de sojasaus erbij en voeg de sambal toe. Breng aan de kook en laat circa 4 minuten koken. Pureer de bonen met de staafmixer tot een grove saus.

Roer de bosui door de saus. Dep de makreel indien nodig droog met keukenpapier. Leg de makreel in een met olie ingevette ovenschaal en schenk de zwarte bonensaus eroverheen. Bak de makreel in de oven in circa 10 minuten gaar.

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoli in circa 4 minuten beetgaar. Giet af en doe de broccoli terug in de pan. Breng de broccoli op smaak met een beetje zout en sesamolie.

Serveren

Pluk de koriander. Verdeel de rijst en de broccoli over borden. Verdeel de vis over de rijst en broccoli en lepel royaal de bonensaus eroverheen. Strooi de koriander over het gerecht.