stomen

Macaronischotel met witte kool, kaas en spekjes

Receptinformatie

Pasta
2 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1,5 liter water aan de kook.
Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in.
Snipper de ui.
Snipper het de paprika en snijd de kool fijn.

Bereiding:
Strooi de macaroni in een kookpan. Schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de macaroni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stort de macaroni in een vergiet.

Verhit een braadpan of kleine wok droog voor. Bak hierin de spekreepjes zachtjes uit. Schep de ui en paprika erbij en roerbak 3 minuten. Voeg de gesneden kool toe en roerbak 5 minuten. Breng de kool op smaak met wat peper.

Klop het ei los met de room.

Schep de helft van de macaroni in de ovenschaal. Verdeel het koolmengsel er over en bestrooi dit met de helft van de geraspte kaas. Verdeel de rest van de macaroni over het koolmengsel. Schenk het roommengsel er over. Strooi de rest van de kaas gelijkmatig over het gerecht.

Schuif de schotel middenin de voorverwarmde oven. Bak het gerecht goudbruin in 18-20 minuten.