stomen

Mac & cheese met appelpartjes

Mac & cheese voor 'grote mensen'

Receptinformatie

Pasta
4 personen
Hoofdgerecht
40-50 min
Anderen vinden dit recept

Let op: dit is niet de mac & cheese die je normaal voor je kids maakt. Want ook volwassenen verdienen hun eigen versie op deze kaaspasta, toch? Met een scheut bier en verse appel weet je zeker dat je kinderen het niet zullen stelen!

Voorbereiding

Koken

Serveren

hardfruit yellow pear apple 18 combo’s die je moet proberen
pear

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 ° C.

Rasp de appels.

Smelt in een grote pan de boter voor de saus en voeg de bloem toe. Klop gedurende twee minuten, tot het iets goudbruin is.

Klop de melk erdoor en laat het op een laag vuur ongeveer 10 minuten koken totdat het dikker wordt.

Zet het vuur uit, voeg de crème fraîche, het bier, de mosterd, knoflookpoeder, zout en nootmuskaat toe en zet opzij.

Voeg water toe aan een pan en breng aan de kook: kook je macaroni 3 minuten minder dan de gebruiksaanwijzing aangeeft.

Giet de macaroni af en bewaar de macaroni in de pan.

Voeg de geraspte appel samen met de saus toe en meng 250 gram van de gruyère goed door het mengsel heen.

Verdeel het mengsel in een ovenschaal en strooi er de rest van de kaas bovenop. Zet dit vervolgens in de oven.

Koken

Bak het gerecht 15 tot 20 minuten totdat de kaas een mooie goudbruine korst vormt.

Serveren

Zet de schaal op tafel en aanvallen maar! Het allerlekkerst is 'ie geserveerd met een fris biertje.