stomen

Lentepizza

Receptinformatie

Snack
2 personen
Hoofdgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Serveer de lente op je pizza met deze extra groene versie mét asperges. Bomvol knapperige groentes en het allerleukste aan deze pizza is; je hebt gegarandeerd geen vette vingers achteraf!

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Snijd de houtige onderkant van de asperge als dit nodig is.

Snijd met een dunschiller dunne repen van de asperges.

Meng de mascarpone met 2 eetlepels pesto.

Besmeer de pizzabodem met het mascarponemengsel.

Verdeel hier vervolgens de repen asperge over met de doperwten.

Bestrooi dit met peper en zout en een beetje olijfolie.

Koken

Bak de pizza in de voorverwarmde oven zo'n 12 tot 16 minuten tot het deeg mooi bruin kleurt.

Scheur ondertussen de mozzarella in stukken, of als je het écht bijzonder wil maken burrata, en snijd de radijsjes in dunne plakjes.

Serveren

Verdeel de stukken mozzarella en de laatste eetlepel pesto over de pizza.

Strooi de radijsjes en verse tijm over de pizza en rasp ook de citroenschil eroverheen.

Besprenkel als laatste eventueel met een beetje citroensap of zet parten citroen op tafel.

Snijd de pizza in stukken en tast toe!