stomen

Lente rolletjes

Receptinformatie

Tussendoortje
4 personen
Bijgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Perfect voor in de picknickmand of op de borrelplank, deze filodeegrolletjes met witte asperges. En de kids zijn er dol op dankzij de zoete honingdip.

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de asperges en snijd de onderkant eraf. Doe de asperges in een ruime pan met kokend water en kook ze in 5-10 minuten beetgaar. Laat ze uitlekken en afkoelen.

Knip de rol filodeeg in 8 gelijke stukken. Bewaar voor het gebruik op een natte theedoek om uitdroging te voorkomen.

Smelt de roomboter en bestrijk het filodeeg met de helft van de gesmolten boter.

Leg een plak brie in het midden van een stuk filodeeg en leg hierop 2 asperges van punt naar punt.

Bestrooi met peper en zout en wat blaadjes tijm.

Rol het filodeeg over de asperges heen en herhaal tot je 8 pakketjes hebt.

Koken

Leg de pakketjes in de oven en bak 10 minuten tot het filodeeg mooi bruin is.

In de tussentijd meng je de overgebleven gesmolten boter met de honing en tijm.

Serveren

Haal de pakketjes uit de oven en besprenkel ze met het honingmengsel.