stomen

Lekkerste spruitenrecept

Receptinformatie

Salade
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Koken

Serveren

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!

Koken

Blancheer de gehalveerde spruitjes in kokend water waaraan een eetlepel zeezout is toegevoegd gedurende 3 minuten. Direct na het blancheren onder ruim stromend koud water af laten koelen en drogen.

Meng de geraspte Parmezaanse kaas met de bloem en stooi dit dun in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Als de kaas gaat kleuren draai je voorzichtig het wafeltje om en laat de andere kant ook lichtbruin worden. Uit de pan laten glijden en op deze manier de rest van het kaasmengsel tot wafeltjes bakken.

De plakjes truffelaardappel in gezouten water laten weken gedurende ongeveer 10 minuten. Plakjes aardappel afdrogen in in hete olie (180 graden) frituren tot ze krokant zijn.In koekenpan 1 el. sesamolie verwarmen en hierin de geblancheerde spruitjes samen met de kastanjechampignons (schoongeboend en in vieren gesneden) op hoog vuur even bakken tot de spruitjes kleuren.

Serveren

Bord opmaken met eikenbladsla, hierop het spruitjes-kastanjechampignonmengsel en garneren met hazelnoten, truffelaardappel en kaaswafel. Hierover een vinaigrette van de rode wijnazijn, sjalot, sesam- en druivenpitolie, dijon mosterd en op smaak gebracht met zout en peper.