stomen

Lauwwarme geroosterde tomatensalade met parelcouscous en mozzarella

Receptinformatie

Salade
2 personen
Hoofdgerecht
40-50 min

Laat je verrassen door dit heerlijk gerecht, waarbij je de trostomaten eerst roostert in de oven. Zo krijgen ze een heerlijke volle smaak die nog intenser naar tomaat smaakt.

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd 3 trostomaten in partjes. Snijd ook de ui en knoflook in partjes. Leg deze ingrediënten allemaal op een bakplaat. Leg de 3 overige trostomaten bovenop. Verdeel de olijfolie en wat peper en zout over de tomaatjes.

Koken

Zet de bakplaat in de oven en rooster de tomaten 30 minuten. Kook ondertussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Meng de parelcouscous met de pesto. Roer hier de geroosterde tomaten, ui, zwarte olijven en de mozzarellabolletjes doorheen.

Serveren

Verdeel de salade over twee borden of kommen. Garneer met wat pijnboompitjes en verse blaadjes basilicum.