stomen

Langedijker koolschotel

Receptinformatie

Ovenschotel
4 personen
Hoofdgerecht
50-60 min
Anderen vinden dit recept

Een West-Fries recept van Nederlandse bodem dat ontzettend makkelijk te maken is!

Voorbereiding

Koken

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar. Pureer ze met een pureeknijper en roer er de warm gemaakte melk door met een klontje boter

Verwarm intussen de oven voor op 200˚C.

Koken

Bak de gehakt rul in de olie, voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.

Snijd de kool heel fijn, de gewassen prei in ringen, de ui fijngehakt en de knoflook geraspt.

Haal het gehakt uit de pan, voeg nog een eetlepel olie toe en roerbak hier alle groenten al omscheppend in.

Strooi de kerriepoeder erover en schep het geheel goed door.

Vet een ovenschaal in, leg eerst een laagje groenten in de schaal dan een laag gehakt en dan weer groenten, gehakt. Leg hier dan de in plakjes gesneden tomaat op en tenslotte de aardappelpuree

Bestrooi het geheel dan met de kaas en laat de ovenschotel in ± 30 minuten goudbruin gratineren.