stomen

Korianderpannenkoeken met Oosterse groenten

Ook lekker met tijm of peterselie

Receptinformatie

Pannenkoeken
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Hak het blad van de koriander heel fijn. Klop het zelfrijzend bakmeel samen met het ei, de melk en een snufje zout tot een glad beslag zonder klontjes, roer dan de fijngehakte koriander erdoor.

Koken

Verwarm een klontje boter in een koekenpan en schep er een lepel van het beslag in. Bak de kruidenpannenkoek aan beide zijden goudbruin. Bak zo 8 pannenkoeken, houd ze warm in een oven van 100˚C.

Snijd intussen de Chinese kool eerst in de lengte doormidden en vervolgens in heel dunne reepjes. Snijd de zaadlijsten uit de paprika en snijd de paprika dan in reepjes. De lente-ui in schuine ruiten.

Verhit wat olie in een wok roerbak hier al omscheppend de Chinese kool in samen met de paprika en lente ui gedurende 4 minuten, voeg dan de gembersaus, een klein scheutje water en sambal toe.

Serveren

Verdeel de groenten over de kruiden-pannenkoeken, serveer ze warm.