stomen

Koolwraps

Receptinformatie

Wraps
4 personen
Bijgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge Dit is dé nieuwe manier om asperges te eten: #SNACKSPERGE!
asperge asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175˚C

Haal de bladeren los van de kool, leg ze heel kort in heet water of schenk er in een vergiet kokend water over. Snijd de harde nerf er aan de onderkant, met een scherp mesje, uit. Wel de rozijnen in heet water.

Koken

Hak de ui en knoflook heel fijn, kneed dit door het gehakt samen met het ei, de gare rijst, goed uitgelekte rozijnen, zonnebloempitten en specerijen. Maak het geheel verder op smaak met versgemalen peper en zout. Verdeel het gehakt in 12 rolletjes.

Leg op 12 koolbladeren de gehaktrolletjes en rol ze op, sla eerst de bladeren naar binnen op het gehakt en rol dan verder. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal, schenk de bouillon erop en gaar ze in het midden van de voorverwarmde oven in ± 35 minuten.

Serveren

TIP: ook lekker om nog extra tomatenblokjes aan de bouillon toe te voegen.