stomen

Koolraap uit de oven

Receptinformatie

Ovenschotel
4 personen
Bijgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C (eventueel met extra bovenwarmte van de grill).

Koken

Maak de koolraap schoon en snijd deze in gelijke blokjes, doe ze samen met de melk en bouillon in een kookpan. Kook ze in ± 10 minuten bijna gaar. Roer de crème fraîche los met 4 eetlepels van het kookvocht.

Giet de koolraap af in een vergiet en schep ze in een ovenschaal. Bestrooi met zout en peper.

Snijd de kaas in kleine blokjes, schep ze door de koolraap en schenk de losgeroerde crème fraîche erover. Bestrooi de bovenkant met wat verse tijm blaadjes gemengd door paneermeel. Gratineer de koolraap in het midden van de voorverwarmde oven in ± 15 minuten goudbruin.

Serveren

Serveer de koolraap met bijvoorbeeld een groene salade en gebakken verse worst.