stomen

Knolselderijstamppot

Receptinformatie

Stamppot
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in kokend water met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar.

Schil de knolselderij, snijd deze dan in gelijke kleine blokjes voeg ze direct toe aan de aardappelen zodat ze tegelijk gaar worden.

Hak de knoflook en ui heel fijn.

Koken

Verwarm de boter laat deze iets bruin kleuren en bak hier dan direct de ui en knoflook goudbruin in. Zet het vuur direct uit!

Giet de aardappelen en knolselderij af en stamp ze met een stamper fijn, verwarm de melk en schenk deze er op.

Roer het geheel goed door samen met de gebakken ui/knolselderij, mosterd en versgemalen peper en zout naar smaak.

Serveren

Bestrooi tenslotte met wat fijngehakte selderij.