stomen

Knolselderij taart

Receptinformatie

Hartig
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Knolselderij is een wintergroente vol gezonde voedingsstoffen. Deze hartige taart is een supergezonde variatie op je avondmaal. En hij smaakt ook nog eens heerlijk!

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Maak de knolselderij schoon bewaar eventueel het groen, snijd de knol dan in stukjes en kook de knolselderij in ± 10 minuten in een klein laagje water met zout gaar. Giet het water af maar bewaar het wel.

Pureer de knolselderij met een staafmixer en voeg eventueel wat kookvocht toe om een smeuïge maar compacte puree te krijgen.

Verwarm de oven voor op 180˚C, vet een ronde bakvorm ø 24 cm in met wat boter. Rasp de kaas grof.

Snijd de schoongemaakte prei in heel dunne ringetjes.

Koken

Klop de eieren los samen met de slagroom, Provençaalse kruiden, de helft van de geraspte kaas en groentebouillon.

Maak het verder op smaak met versgemalen peper. Vermeng dit met de knolselderijpuree en preiringetjes.

Schep het in de ingevette bakvorm en bestrooi het tenslotte met de rest van de kaas. Bak de knolselderijtaart in ± 20 minuten goudbruin en gaar.

Serveren

TIP: Voeg eventueel hamblokjes toe.