stomen

Knolselderij-shoarma met volkoren pita’s

Receptinformatie

Hartig
4 personen
Hoofdgerecht
50-60 min
Anderen vinden dit recept

Shoarma ongezond? Nee joh! Deze next level shoarma van knolselderij is lekker en gezond tegelijk. Je kan het weekend niet beter starten.

Voorbereiding

Koken

Serveren

veggiesfirst Start met deze groentehelden, dan komt de rest vanzelf
aubergine garnering

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de knolselderij en snijd het in langwerpige reepjes van ongeveer 1 cm dik.

Meng de gesneden knolselderij met 3 eetlepels olie en de shoarmakruiden in een grote kom. Voeg eventueel zout toe als er geen zout in de shoarmakruiden zit.

Bedek de kom en laat het een half uur marineren.

Snijd de komkommer in de lengte doormidden en gebruik een lepel om de zaadlijst te verwijderen.

Rasp de komkommer met een grove rasp en knijp het extra vocht eruit.

Snijd de radijs, ijsbergsla en rode ui in dunne plakjes.

Koken

Bak de knolselderij-shoarma ongeveer 50 tot 60 minuten in de oven, tot de knolselderij gaar is en een beetje krokant begint te worden.

Maak ondertussen de tzatziki: meng de komkommer met de Griekse yoghurt, munt, olijfolie, citroensap en knoflook. Breng op smaak met peper en zout.

Wanneer de shoarma bijna klaar is, kunnen de pitabroodjes volgens de verpakking ook afgebakken worden.

Serveren

Besmeer de broodjes met de tzatziki en vul ze met de knolselderij-shoarma, rode ui, radijsjes en ijsbergsla.

Serveer met extra tzatziki!