stomen

Knolselderij en aardappel in dilleroomsaus met gebakken vis

Receptinformatie

Visgerecht
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Snijd de knolselderij in 3-4 mm dikke plakken, schil ze en snijd de plakken in vieren.

Snijd 4 plakjes citroen af, pers de rest uit.

Knip het dillegroen fijn.

Wrijf de tilapiafilets in met wat zeezout naar smaak en wat citroensap.

Verwarm de oven voor op 150°C.

Koken

Leg de knolselderij, aardappelplakjes en 2 citroenplakjes in een kookpan, strooi er 1 theelepel zeezout over en schenk er zoveel water op, dat de groente net onder staat. Breng het water snel aan de kook en kook het groentemengsel 10 minuten.

Zeef wat bloem in een diep bord en haal de visfilet hier door. Smelt de boter in een diepe koekenpan en bak hierin de visfilets goudbruin en bijna gaar in 3-4 minuten aan iedere kant. Leg ze dakpansgewijs op een ovenschaal en houd ze warm in de oven.

Giet het kookwater van de groente en schep ze in de vispan. Voeg 1 eetlepel citroensap toe en stoof aardappels en knolselderij, onder af en toe omscheppen, 5 minuten. Schenk de room erbij en stoof het groentemengsel opnieuw 5 minuten. Strooi het dillegroen er over.

Serveren

Serveer de gebakken visfilets erbij en garneer deze met een plakje citroen en een toefje dillegroen.