stomen

Kipfilet met tomaat-auberginesaus

Receptinformatie

Pasta
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Snijd de aubergine in blokjes van 1½ cm groot. Pel de uien en snipper deze fijn. Snijd de tomaten en kipfilet in blokjes.

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Koken

Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan, pers de knoflook hierboven uit en bak hierin de aubergine in circa 5 minuten rondom bruin. Schep de aubergine uit de pan.

Verhit opnieuw 2 eetlepels olie in de hapjespan, fruit hierin de uien 1 minuut. Voeg de kip toe en bak deze in ca. 5 minuten goudbruin en gaar. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, aubergineblokjes, provençaalse kruiden, bouillon en peper toe.

Laat de saus ca. 10 minuten zachtjes sudderen. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Serveren

Verdeel de pasta en tomaat-auberginesaus over 4 borden. Garneer de borden met een takje peterselie.