stomen

Kersentaartjes

Door eef kooktzo.nl

Receptinformatie

Gebak
6 personen
Nagerecht
50-60 min
Anderen vinden dit recept

Eva van EefKooktZo bedacht dit recept voor zoete kersentaartjes. Kersen zijn sappig en zoet: heerlijk om lekker van te snoepen of om er juist een taartje mee te bakken. Deze taartjes zien er namelijk niet alleen mooi uit, ze zijn ook nog eens waanzinnig lekker!

Voorbereiding

Koken

Serveren

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Kluts het eitje. Doe de ene helft in een ruime kom en de andere helft van het ei houd je even apart. Voeg de bloem, roomboter, lichtbruine basterdsuiker en een snuf zout toe en kneed hier een mooi deeg van.

Leg het deeg even in de koelkast terwijl je verder gaat met de vulling.

Ontpit de kersen en doe deze in een steelpan met dikke bodem. Voeg hier 2 eetlepels water, suiker en 2 theelepels citroensap aan toe.

Koken

Kook de kersen op laag vuur tot de kersen zacht worden.

Meng de maizena door twee eetlepels water en voeg dit toe aan de kersen. Kook tot het geheel iets dikker is en laat het dan afkoelen.

Vet de bakvorm in en strooi er een beetje bloem in.

Haal het deeg uit de koelkast en gebruik 2/3 van het deeg voor de onderkant van de taartjes. Vul de vormpjes tot de rand, druk dit goed aan en bak 10 minuten voor in de oven.

Vul de taartjes met de kersenvulling.

Gebruik de rest van het deeg om een mooi rasterwerkje te maken voor de bovenkant. Bestrijk daarna de bovenkant van de taartjes met de rest van het ei.

Zet de taartjes ongeveer 20-25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.

Serveren

Tip: serveer de taartjes warm met een bolletje vanille ijs erbij.

Kijk <a href="https://www.eefkooktzo.nl/kersentaartjes/"target=_blank>hier</a> voor de hele blog!