stomen

Kersenmocktail met salie

Receptinformatie

Smoothies en dranken
1 personen
30-40 min

Speciaal voor het Zomerfruit Festival ontwikkelde foodie Leonie ter Veld, ook wel bekend als Gewoon Wat Een Studentje 's Avonds Eet, dè ultieme zomerfruitmocktail. En dit is het resultaat!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Ontpit de kersen.

Koken

Kook de kersen 15 minuten met een klein laagje water in een steelpan.

Stamp de kersen fijn, doe er een schep suiker bij, een blaadje salie en een glas water. Laat het geheel weer 15 minuten pruttelen.

Haal de pan van het vuur en laat het even afkoelen.

Zeef het kersenmengsel. Tip: van de 'prut' die overblijft maakt je supermakkelijk jam!

Serveren

Doe wat ijsklontjes in een glas en schenk het glas hierna voor de helft vol met bruiswater.

Schenk nu een scheut kersensiroop erbij (naar smaak).

Maak het geheel af met een blaadje salie en serveer eventueel met een papieren rietje!