stomen

Kerrie-kabeljauw met avocadosaus

Receptinformatie

Visgerecht
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Breng een pan met water en de kokosmelk aan de kook en kook de rijst hierin in circa 9 minuten gaar. Haal de pan van het vuur en laat de rijst circa 10 minuten met de deksel op de pan droog stomen. Giet het overtollige vocht eraf.

Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes. Halveer de prei in de lengte. Was en snijd de prei in halve ringetjes. 

Maak de avocado’s schoon en schep met behulp van een lepel het vruchtvlees eruit. Pel en snijd de knoflook. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in ringetjes. 

Koken

Meng op een bordje het kerriepoeder met de bloem. Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en snijd de kabeljauw in porties. Wentel de kabeljauwfilets door de bloem en klop de overtollige bloem eraf. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kabeljauw om en om in circa 8 minuten goudbruin en gaar.

Verhit een scheutje olie in een wok en bak de paprika en de prei in circa 6 minuten gaar. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Meng in een hoge kom de avocado’s, knoflook, rode peper, yoghurt en het water. Pureer het geheel met een staafmixer en breng op smaak met een beetje zout.

Serveren

Schep de kokosrijst in het midden van het bord en verdeel hier de groente overheen. Verdeel de kabeljauw over de groente en lepel royaal de avocadosaus eroverheen.