stomen

Kapsalon met knolselderij frietjes uit de airfryer

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Wist je dat je van de knolselderij ook frietjes kunt bakken? Extra lekker met zoete aardappelfrietjes uit de airfryer. Met wat shoarma, kaas en salade maak je er een Hollandse kapsalon van!

Voorbereiding

Koken

Voorbereiding

Verwarm de airfryer voor tot 200 graden.

Koken

Boen de knolselderij schoon, halveer en verwijder de wortels en de schil.

Snijd in plakken van 1 centimeter dik en vervolgens in frieten.

Schil ook de zoete aardappel, snijd deze in plakken van 1 centimeter dik en snijd ook de plakken in frieten.

Meng de frieten met de olijfolie en zout naar smaak. Bak voor 12 minuten in de voorverwarmde airfryer.

Bak ondertussen de shoarma met wat olie in een koekenpan.

Verdeel de frieten over vier borden. Verdeel de shoarma er overheen en vervolgens de plakken kaas. Je kunt ervoor kiezen om de borden (indien deze in de oven kunnen) nog even in de oven te zetten om de kaas te laten smelten.

Verdeel vervolgens de ijsbergsla, cherrytomaatjes, rode uienringen en knoflooksaus over de borden.

Garneer met sriracha en jalapeños in plakjes naar smaak.