stomen

Jamaican jerk auberginesteak

Ook lekker in de oven

Receptinformatie

Groentengerecht
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min

Rokerig, plakkerig en pittig: na deze geroosterde versie wil je aubergines nooit meer anders!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Snijd de bosui en de bladpeterselie fijn en zet apart voor de garnering.

Snijd de gember en de knoflooktenen heel fijn en meng deze met alle ingrediënten voor de marinade in een kom.

Snijd de aubergine in de lengte in plakken (4 per aubergine).

Haal de plakken door de marinade.

Koken

Rooster de aubergine(s) totdat ze lekker zacht en gaar zijn.

Check eventueel met een prikker. Een aubergine is namelijk taai als deze niet gaar is.

Serveren

Serveer de 'steaks' met de overgebleven marinade en bestrooi met de fijngesneden bosui en peterselie, partjes limoen en eventueel nog wat extra zout en peper.