stomen

Italiaanse spruitjes in kruidige tomatensaus

Receptinformatie

Pasta
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Maak de spruitjes schoon. Pel de uit en snijd deze klein.

Kook de pasta in bouillon of ruim kokend water met zout beetgaar en laat hem uitlekken.

Koken

Verhit de olie en bak hierin de pancetta of het ontbijtspek uit.

Voeg de ui en eventueel de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1 minuut mee.

Voeg de spruitjes toe en bak deze al omscheppende, zodat ze aan alle kanten met het vet in aanraking komen.

Doe de verse of gedroogde kruiden met de in blokjes gesneden tomaten erbij en breng op smaak met peper, iets suiker en zo nodig zout.

Laat de spruitjes in ca. 12 minuten beetgaar stoven. Bind de saus eventueel met allesbinder.

Schep de uitgelekte pasta door de spruitjes met saus.

Serveren

Garneer met verse basilicum.

Serveer er geschaafde oude Goudse, Pardano of Parmezaanse kaas bij.