stomen

Italiaanse rijstballetjes in tomatensaus

Maak de rijst een dag eerder

Receptinformatie

Soep
4 personen
Hoofdgerecht
40-50 min

Risotto is een heerlijk Italiaans rijstgerecht. Aan deze zachte, romige rijst voegen we een krokant laagje toe voor hele nieuwe smaaksensatie. Zelfgemaakte tomatensaus erbij en jij steelt de show!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Snipper de uien en pers de knoflook. Snijd de oreganoblaadjes fijn.

Snijd de tomaten in door de helft.

Spoel de risottorijst.

Houd de groentebouillon warm op laag vuur.

Koken

Blus af met de wijn en laat even koken.

Voeg een soeplepel hete bouillon toe en laat al roerend op laag tot middelhoog vuur koken, totdat de rijst de bouillon heeft opgenomen. Herhaal dit totdat alle bouillon is opgenomen.

Roer de mascarpone en de boter door de risotto. Breng op smaak met oregano, peper en zout. Laat afkoelen.

Maak terwijl de rijst afkoelt de tomatensaus: fruit de rest van de ui en de knoflook in een pan en voeg de tomaat toe. Kook tot de tomaat zacht wordt. Kruimel de bouillontablet erover en laat oplossen. Pureer met een staafmixer. Breng de saus aan de kook en laat indikken. Breng op smaak met oregano, peper en zout.

Rol balletjes van de afgekoelde risotto. Leg een deel van de balletjes in een schaaltje met paneermeel en schud met de schaal totdat ze bedekt zijn. Herhaal met de rest van de balletjes.

Verwarm een flinke scheut olie in een pan. Leg de balletjes voorzichtig in de olie en bak ze, terwijl je de pan blijft bewegen, op middelhoog vuur warm en krokant.

Serveren

Schep op elk bord een laagje tomatensaus.

Leg op elk bord wat risottoballetjes in de saus.

Serveer met een lekkere frisse salade.