stomen

Italiaanse pastasalade met rucola en snacktomaat

Lekker met gegrilde kip

Receptinformatie

Salade
4 personen
Bijgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Deze zonnige, zomerse pastasalade is altijd lekker. Makkelijk vooraf te maken en goed mee te nemen. Dat wordt gezellig!

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge Dit is dé nieuwe manier om asperges te eten: #SNACKSPERGE!
asperge asperge

Voorbereiding

Was en halveer de tomaten.

Snijd de olijven in plakjes.

Snijd de lente-ui in ringetjes.

Snijd de zongedroogde tomaten en de basilicum klein.

Koken

Kook de pasta. Spoel af onder koud water en laat goed uitlekken. Meng er wat olijfolie door zodat de pasta niet gaat plakken.

Meng de pasta met de tomaten, olijven, lente-ui, zongedroogde tomaten en de basilicum. Meng er nog wat extra vierge olijfolie door (zoveel als je lekker vindt) en breng verder op smaak met peper en zout.

Meng de rucola door het pastamengsel.

Serveren

Serveer in een grote kom en garneer eventueel met nog wat basilicum.

Gaat de salade mee naar een picknick? Vervoer deze dan in een afgesloten bakje of grote glazen weckpotten