stomen

Italiaanse lasagne

van het plus verspakket!

Receptinformatie

Pasta
4 personen
Hoofdgerecht
50-60 min
Anderen vinden dit recept

Deze lasagne maak je met het Verse Oogst verspakket van de PLUS! Een pakket compleet met alle ingrediënten om snel een heerlijke verse maaltijd op tafel te kunnen zetten. Geen PLUS in de buurt? Haal dan zelf de verse groente in huis!

Voorbereiding

Koken

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Was de tomaten, prei en paprika en schrap de winterpeen. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Pel en snipper de ui. Hak de knoflook fijn en snijd de groente in stukjes.

Neem de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn en hak ze fijn.

Koken

Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak hierin het gehakt rul.

Voeg de ui, knofl ook, winterpeen, prei, paprika en kruiden toe en bak deze 5 minuten op hoog vuur.

Voeg de tomaten, de inhoud van het zakje ‘lasagnesaus’ en daarna 300 ml melk toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het 5 minuten zacht doorkoken.

Vet een ovenschaal met 1 eetlepel olie in. Schep een kwart van de saus op de bodem en dek dit af met lasagnebladen. Herhaal dit twee keer en eindig met een laag saus.

Bestrooi de lasagne met de geraspte kaas. Bak de Italiaanse lasagne in het midden van de oven in 30 minuten gaar en goudbruin.