stomen

Italiaanse groentegratin met Roma tomaten

Receptinformatie

Groentengerecht
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Snijdt de Roma tomaten, champignons en courgette in plakken. Pel de sjalotjes en snipper deze in ringen. Verwarm de ovengrill voor.

Koken

Verhit in een wok 2 eetlepels olie en roerbak hierin de plakken courgette in ca. 4-5 minuten beetgaar. Schep de courgette uit de wok.

Bak vervolgens de sjalotjes in de pan en neem ze uit de pan. Verhit opnieuw 2 eetlepels olie in de wok, pers hierboven de knoflook uit. Voeg de champignons en oregano toe, roerbak deze ca. 3-5 minuten mee en breng het champignonmengsel op smaak met zout en peper.

Schik de plakken Roma tomaat en courgette in stapeltjes in een ovenschaal en verdeel hierover de sjalotjes en het champignonmengsel en de geraspte kaas. Gratineer de groentegratin ca. 4-5 minuten onder de ovengrill.

Serveren

Direct serveren.