stomen

Italiaanse andijviestamppot met geitenkaas

Receptinformatie

Stamppot
4 personen
Hoofdgerecht
40-50 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Schil de aardappelen.

Snijd het spek in reepjes.

Maak de andijvie schoon en was deze. Snijd de andijvie in repen van 1 cm.

Koken

Breng de aardappelen in 3 dl water met wat zout aan de kook. Kook de aardappelen in circa 25 minuten gaar.

Breng de melk met de pesto aan de kook.

Verhit de boter in een koekenpan en bak het ontbijtspek knapperig bruin.

Giet de aardappelen af, stamp deze fijn en meng de puree met de warme melk.

Meng de puree met de andijvie, het ontbijtspek, gedroogde tomaat en olijven. Schep de andijviestamppot in de ovenschaal, strijk de puree glad.

Serveren

Verdeel de plakken geitenkaas en de walnoten over de schotel en gratineer deze kort onder een hete grill.