stomen

Ingepakte paddenstoelen

Ook lekker met paprika!

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Deze paddenstoelen, worteltjes en spinazie zitten gezellig samen ingepakt in bladerdeeg. Daartussen zit nog wat lekkere roomkaas verstopt. Een smakelijke verrassing voor het hele gezin!

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Haal de roomkaas uit de koelkast, zodat deze wat zachter wordt. Meng met de mosterd.

Boen de paddenstoelen en de wortels. Snijd de paddenstoelen in plakjes en de wortels in kleine blokjes. Was de spinazie. Snipper de uien en snijd de bosui in ringetjes. Hak de peterselie fijn.

Laat het bladerdeeg half ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Koken

Leg de bijna ontdooide bladerdeegplakjes in een vierkant van drie bij drie plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

Laat de plakjes iets overlappen en plak aan elkaar.

Fruit de ui. Doe de wortelblokjes erbij en bak 6 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak nog 3 minuten. Bak in de laatste minuut de spinazie mee en meng de bosui en peterselie erdoor.

Schep de helft van het paddenstoelmengsel op het midden van het bladerdeeg. Verdeel toefjes roomkaas erover. Schep de rest van het mengsel erop, vouw het pakketje dicht en plak de uiteinden bovenop aan elkaar. Druk ook de open zijkanten dicht. Prik wat gaatjes in de bovenkant.

Kluts het ei en besmeer het pakketje hiermee. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveren

Leg het paddenstoelenpakketje in zijn geheel op een mooie schaal en snijd aan tafel aan.