stomen

Indische pastei

Receptinformatie

Ovenschotel
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Van een Indische rijsttafel en de welbekende nasi Goreng kunnen we intens genieten. Maar de Indische keuken heeft meer verassingen zoals deze heerlijke pastei!

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke kleine stukjes en kook ze in kokend water in ± 15 minuten gaar. Giet ze af.

Kook de eieren in 8 minuten hard, giet ze af, spoel ze koud en pel ze direct.

Verwarm de melk samen met de boter, stamp de gekookte aardappelen met een snufje nootmuskaat fijn, roer de warme melk erdoor en maak een smeuïge puree.

Verwarm de oven voor op 220˚C.

Maak de preien schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Schil de worteltjes, snijd ze samen met de bleekselderij in dunne plakjes.

Koken

Bak het gehakt samen met de komijn, koriander, in de olie kruimig en voeg dan de prei, de erwtjes, de worteltjes en bleekselderij toe.

Maak op smaak met peper en zout.

Snijd de gepelde eieren in plakjes. Leg het gehakt-groentemengsel in een ingevette ovenschaal en leg de plakjes ei erop.

Strijk de puree erover uit met de achterkant van een natte lepel, eventueel met wat gesmolten boter of losgeklopt ei, zodat de schotel een prachtige kleur krijgt.

Bak de Indische pastei in het midden van de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin.

Serveren

TIP: vervang de doperwtjes eventueel door sperziebonen.