stomen

Indiase tomaten-linzensoep

Receptinformatie

Soep
4 personen
Lunchgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Was de tomaten, snijd ze in vieren en verwijder de steelaanzetten. Snijd de tomaten in grote stukken. Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn. Halveer de peper, verwijder de zaadlijsten en hak hem fijn.

Koken

Verhit de boter in een pan en fruit daarin de uien en de knoflook. Voeg peper, kurkuma, garam masala en komijn toe en laat even meebakken.

Doe de tomatenblokjes in de pan en laat het geheel al roerend nog 2 minuten sudderen. Afblussen met de groentebouillon en de kokosmelk. Voeg de linzen en het citroensap toe en breng het geheel aan de kook.

Laat de soep vervolgens op laag vuur ca. 20 minuten sudderen. Proef ten slotte nog een keer en bestrooi de soep met de koriander.