stomen

Hutspot maar dan net even anders

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht

Snij de ui in kleine stukjes en verkruimel de beschuiten boven een kom (zeer fijn). Meng dit met het gehakt, het ei, zout en peper naar smaak, eetlepel mosterd en de nootmuskaat.

Vorm 4 ballen van het gehaktmengsel. Laat een flinke klont boter smelten in een braadpan op hoog vuur. Braad hierin de gehaktballen rondom bruin aan. Voeg dan een half kopje (heet) water toe, wat ketjap, ketchup en mosterd en roer even door. Doe het deksel schuin op de pan, zet het vuur lager en laat de ballen in ongeveer 25 minuten gaar sudderen.

Schil de aardappelen. Zet de aardappels op in ruim water en kook ze in 20 minuten gaar.

Bak de ui kort aan in een klontje boter en wat kerriepoeder. Doe de pastinaak en wortel in een pan met ruim water en doe de ui erbij. Kook het geheel in 20 minuten gaar.

Giet de groenten en de aardappels af en stamp dit grof door elkaar. Voeg een scheutje melk en eventueel wat boter toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met zout en peper.

Lekker met een gehaktbal en een kuiltje saus!