stomen

Hollandse tomatensoep

Receptinformatie

Soep
4 personen
Hoofdgerecht
50-60 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Was de tomaten, schrap de winterpeen en snijd beide in kleine stukjes.

Snijd de ui in halve, dunne ringen. Pluk de tijm.

Koken

Verhit de olijfolie in een soeppan op zacht vuur. Pers het teentje knoflook en bak deze met de ui aan.

Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 1 minuut mee.

Voeg daarna de winterpeen, peper en zout toe en bak al roerende gedurende 5 minuten, totdat de ui en winterpeen zacht worden.

Voeg de gesneden tomaten en de tijm toe en bak deze een halve minuut mee.

Giet nu ¾ liter water op de groente en breng dit aan de kook. Voeg het bouillonblokje toe en laat alles 10 tot 15 minuten zachtjes doorkoken zonder deksel, totdat de tomaten uiteen vallen.

Pureer het mengsel met de staafmixer.

Breng op smaak met peper en zout en eventueel met suiker.

Serveren

Voeg naar smaak gehaktballetjes of vermicelli toe.