stomen

Hollandse preistampot

Receptinformatie

Stamppot
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Schil en was de aardappelen.

Snijd ze afhankelijk van de grootte in 2 of 4 stukken.

Maak de prei schoon, snijd ze in stukken van circa 2 centimeter, was ze goed en laat ze uitlekken.

Pel de uien en snijd ze klein.

Koken

Doe de aardappelen, de prei en de uien in een pan.

Voeg het bouillontablet en zoveel water toe tot de aardappelen half onder staan.

Kook alles gaar in 20–25 minuten.

Giet het vocht af.

Stamp alles goed door elkaar. Mocht de stamppot erg droog zijn, voeg dan iets melk toe.

Snijd de kaas in blokjes. Schil de appelen en snijd ze in blokjes.

Voeg de kaas en de appelblokjes toe en laat de stamppot nog even goed doorwarmen.

Breng de stamppot op smaak met zout, peper en kerriepoeder of nootmuskaat.