Receptinformatie
Voorbereiding
Schil en was de aardappelen.
Snijd ze afhankelijk van de grootte in 2 of 4 stukken.
Maak de prei schoon, snijd ze in stukken van circa 2 centimeter, was ze goed en laat ze uitlekken.
Pel de uien en snijd ze klein.
Koken
Doe de aardappelen, de prei en de uien in een pan.
Voeg het bouillontablet en zoveel water toe tot de aardappelen half onder staan.
Kook alles gaar in 20–25 minuten.
Giet het vocht af.
Stamp alles goed door elkaar. Mocht de stamppot erg droog zijn, voeg dan iets melk toe.
Snijd de kaas in blokjes. Schil de appelen en snijd ze in blokjes.
Voeg de kaas en de appelblokjes toe en laat de stamppot nog even goed doorwarmen.
Breng de stamppot op smaak met zout, peper en kerriepoeder of nootmuskaat.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.