stomen

Herfstschotel van seizoensgroenten

Door Feel Good by Food!

Receptinformatie

4 personen
Bijgerecht
Meer dan 60 min
Anderen vinden dit recept

Chantal van Feel Good by Food laat zien hoe makkelijk het kan zijn om een maaltijd vol groente zo vanuit de oven op tafel te zetten. En wanneer de schotel in de oven staat te garen gaat je huis er ook nog eens lekker van ruiken!

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de pompoen en snijd in plakken. Snijd de plakken door de helft.

Schil de pastinaak en zoete aardappel en snijd in plakken.

Snijd ook de courgette in plakken.

Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

Koken

Verwarm een (kook)pannetje met olie en fruit de ui, knoflook, tijm en paprikapoeder een minuutje aan.

Giet de kookroom erbij en verwarm op laag vuur.

Vul een ovenschaal met rijtjes plakken groenten.

Snijd de champignons in kleine stukjes en verdeel over de groenten in de schaal.

Verdeel de verwarmde kookroom met ui en knoflook over de schotel.

Bestrooi eventueel met nog wat tijm.

Bak de schotel gaar in 1 uur.

Serveren

Schep de groenten op de borden en serveer met verse peterselie.

Kijk <a href="https://www.feelgoodbyfood.nl/herfstschotel-seizoensgroenten-tijm-peterselie/ "target=_blank>hier</a> voor de hele blog!