stomen

Heerlijke macaroni-soep met broccoli

Receptinformatie

Soep
4 personen

Begin met het opzetten van een pan water voor de macaroni. Als je nog wat macaroni over hebt van de vorige dag, kan je deze stap natuurlijk overslaan. Kook de macaroni al dente, dus net aan gaar. Snijd ondertussen de witte ui, de wortel en de knoflook fijn.

Voeg wat boter toe aan een pan en bak de groenten ongeveer 5 minuten op een laag vuurtje. Voeg daarna de bloem toe en roer dit even goed door elkaar.

Voeg daarna de kippenbouillon toe en de melk. Roer dit door elkaar en voeg ook wat peper en eventueel zout toe. Breng de soep aan de kook en laat deze nu ongeveer 15 minuten pruttelen. Snijd ondertussen de broccoli in de gewenste grootte en voeg deze na de 15 minuten toe aan de soep. Laat de broccoli nog ongeveer 5 minuutjes meekoken totdat deze gaar is.

Serveer de soep in een mooie schaal en voeg op het laatst de macaroni en nog wat geraspte kaas toe. toe, lekker broodje erbij en klaar!

Een soepje op zijn tijd smaakt ook wel eens lekker! Deze bijzondere soep met macaroni, broccoli en wortel is een echte maaltijdsoep.

Deze soep is ook leuke optie als je nog wat macaroni van de vorige avond over hebt.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge