stomen

Hasselback pompoen

Receptinformatie

Ovenschotel
4 personen
Bijgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Ooit gehoord van dit Zweedse gerecht dat normaal met aardappels wordt gemaakt? Deze variant met pompoen tilt ‘m naar een hoger niveau! Maak kennis met dé klapper van je diner.

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge Dit is dé nieuwe manier om asperges te eten: #SNACKSPERGE!
asperge asperge

Voorbereiding

Let op: je staat voor dit recept maar 10 minuten in de keuken, maar het moet wel nog 40 minuten in de oven.

Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

Mix de olijfolie met het azijn, chilipoeder, peper en zout.

Schil de pompoen met een fijnschiller, snijd hem doormidden en schep de zaden er uit.

Koken

Leg de pompoenhelften met de platte kant naar beneden op een bakplaat. Kerf vervolgens heel licht sneetjes in de pompoen.

Smeer de helft van de oliemix over de pompoen.

Schuif de bakplaat vervolgens midden in de oven en bak de pompoen 25 minuten.

Haal de bakplaat uit de oven en snij de pompoen nu in plakjes, zonder echt de bodem te raken en smeer de pompoen opnieuw in met de andere helft van de oliemix

Zet opnieuw in de oven en bak dit keer in 15 tot 20 minuten gaar.

Serveren

Voor meer smaak kun je eventueel laurierbladeren tussen de sneetjes steken.