stomen

Hasselback aubergine in tomatensaus

Receptinformatie

Hartig
4 personen
Bijgerecht
Meer dan 60 min

Ciao bella! Door de aubergine Hasselback te snijden ontstaat een italiaans bijgerecht van de BBQ waar je tijdens het koken geen omkijken naar hebt. Met minimale voorbereiding, slechts 10 min, steel jij tijdens het diner de show met dit feestelijke bijgerecht.

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Zet de ingrediënten klaar en bereid de BBQ voor op indirect grillen (alle kolen aan één kant) met een temperatuur van 180-200º C.

Halveer de aubergine in de lengte. Snij elke helft in dunne plakken, maar laat de onderste ½ centimeter aan elkaar zitten (Hasselback). Dit gaat het makkelijkst door tijdens het snijden aan beide kanten van de aubergine een eetstokje neer te leggen.

Smeer in elke inkeping wat pesto. Doe de tomatensaus in een barbecueschaal en leg de aubergines in de saus. Dek de schaal af met aluminiumfolie.

Koken

Zet de schaal gedurende 60 minuten op de BBQ (indirecte zone) tot het vruchtvlees zacht en gaar is. Hou de BBQ tussendoor zoveel mogelijk gesloten.

Serveren

Bestrooi de aubergine voor het serveren royaal met geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum. Buon appetito!