stomen

Haasbiefstuk met tomatenbrunoise

Receptinformatie

Vleesgerecht
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze klein.

Snijd de tomaten kruislings in en leg ze vervolgens 30 seconden in kokend water. Haal ze uit het water, laat ze schrikken onder de koude kraan en verwijder het vel. Verdeel de tomaten in vieren, verwijder de pitjes en de steelaanzet en snijd ze in grove blokjes.

Maak de rucola schoon, was de blaadjes, schud ze droog en verdeel ze over 4 borden.

Koken

Verhit wat olijfolie in een pan en fruit daarin de lente-uitjes enkele minuten. Op smaak brengen met zout, peper, gemberpoeder en gemalen kurkuma.

Doe vervolgens de tomatenblokjes in de pan en laat ze bij matig vuur ca. 5-8 minuten stoven. Meng het groen van de lente-uitjes erdoor.

Spoel de biefstukjes af en dep ze droog. Verhit wat olijfolie in een tweede pan en bak hierin de biefstukjes 2-3 minuten aan elke kant. Op smaak brengen met zout en peper.

Serveren

Verdeel het vlees en de groenten over de rucola.