stomen

Groentespaghetti met ricottaballetjes

Voor meer pit: voeg een pepertje toe!

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Lekker een keer wat anders! Spaghetti van groenten en balletjes van kruidige ricotta.

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Maak de winterpeen en courgette schoon, halveer overdwars en snijd de helften in de lengte in reepjes.

Maak de rode paprika schoon en snijd in reepjes

Pel de sjalotten en snijd in reepjes.

Hak de pijnboompitten fijn.

Rasp de schil van de citroen.

Vermeng de ricotta met de bloem, de pijnboompitjes, de geraspte citroenschil en geraspte kaas.

Breng het mengsel op smaak met weinig zout en en peper en draai er 12 platte balletjes van.

Koken

Kook de spaghetti beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing.

Verhit de olie in een pan en bak de sjalotreepjes 2 minuten zachtjes al omscheppend glazig.

Voeg de reepjes winterpeen en reepjes paprikareepjes toe en bak 3 minuten mee.

Schep de courgettereepjes erdoor en bak deze 2 minuten mee.

Roer de dragon erdoor en breng het geheel op smaak met weinig zout en peper.

Verhit 1 eetlepel olie in een andere pan en bak de ricottaballetjes aan beide zijden in 2 minuten goudbruin.

Schep de beetgare spaghetti en de ricottaballetjes met olie door het groentemengsel.

Serveren

Serveer in een mooie grote schaal.