stomen

Groentespaghetti

Receptinformatie

Pasta
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Snijd van de courgettes, koopraap en de wortelen de uiteinden af en snijd ze op maat zodat je ze (met een spiraalsnijder) in slierten kunt snijden.

Meng de diverse slierten groentespaghetti door elkaar. Maak vervolgens de knoflook en ui schoon en hak deze fijn. En breng intussen een pan gevuld met water en wat zout aan de kook.

Koken

Verwarm 2 eetlepels olie in een diepe pan, fruit hier de knoflook en ui op een laag vuur in.

Kook de spaghetti-groente gedurende 4 minuten in het kokende water en giet ze af, voeg ze toe aan de gefruite knoflook/ui en roer het geheel goed door.

Voeg dan de pesto en roomkaas toe en maak het geheel verder op smaak met versgemalen peper en eventueel wat zout. Halveer de tomaatjes en schep deze als laatste door de ‘spaghetti’.

Serveren

Serveer direct in voorverwarmde borden.

Ook lekker om nog wat geraspte kaas toe te voegen of kleine blokjes salami.