stomen

Groentesoep uit de Savoie

Receptinformatie

Soep
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Maak de groenten schoon en snijd alles in gelijke blokjes of stukjes.

Koken

Snijd ook de spek in blokjes en bak dit in een pan uit.

Voeg alle groenten toe en laat ze even meefruiten, voeg eventueel nog wat boter toe.

Schenk de bouillon erbij en laat de groenten in ongeveer 20 minuten zachtjes gaarkoken. Verwarm de grill voor.

Breng de melk of de room aan de kook, schenk deze bij de soep en roer er de boter door. Maak de soep verder op smaak met versgemalen peper en nootmuskaat.

Schep de groentensoep in voorverwarmde borden, verdeel de sneetjes stokbrood over de borden strooi hier de geraspte kaas over.

Zet de gevulde borden onder de hete grill en gratineer de kaas goudbruin. Of gratineer de sneetjes brood met geraspte kaas op een bakplaat onder de grill en leg ze op de met soep gevulde borden.