stomen

Groenteplaattaart

Receptinformatie

Hartig
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Supersimpel: een plaattaart. Met een koelkast vol restjes en wat bladerdeeg kom je al een heel eind. Hieronder geven we een voorbeeld van ingrediënten, maar werkelijk alles kan op je plaattaart, lekker experimenteren!

Voorbereiding

Koken

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Bekleed een ingevette bakplaat met het deeg en zorg dat er ook een opstaande rand ontstaat. Besmeer het deeg met de pesto.

Snijd de champignons in plakjes, de schoongemaakte ui in ringen, de paprika’s in reepjes en de tomaten in dikke plakken.

Verdeel de gesneden groente samen met de in reepjes gesneden kaas over de deegbodem.

Koken

Klop de eieren los met de room en maak dit mengsel op smaak met peper en zout. Schenk dit over de groente.

Verdeel tenslotte de nacho's (iets verkruimeld) over de bakplaat en bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven, gedurende 25 minuten.