stomen

Groentenspiesen op de barbecue

Receptinformatie

Groentengerecht
6 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Koken

Kook de maïskolven en de venkel in circa 10 minuten in ruim kokend water met zout bijtgaar. Neem de groenten uit de pan en laat ze goed uitlekken.

Kook de paprika, courgette en aubergine vervolgens 1-2 minuten voor en laat ze goed uitlekken.

Kook de bloemkoolroosjes als laatste circa 4 minuten, neemt ze uit de pan en dep ze droog.

Roer de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en bestrijk hiermee de warme groenten. Laat ze afgedekt een uur marineren.

Dep de groenten droog voor het roosteren. Bewaar de marinade.

Snijd de maïskolven in stukken van 3 cm. Rijg de groenten aan de spiesen en eindig met een cherrytomaatje.

Rooster de groentespiesen op een hete barbecue onder één keer keren.

Serveren

Serveer de achtergebleven marinade erbij.