stomen

Groentenomelet

Receptinformatie

Omelet
4 personen
Lunchgerecht
5-10 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Klop de eieren los met de bouillon of melk, voeg naar smaak versgemalen peper toe. Snijd de ui en knoflook heel fijn. De tomaten in kleine blokjes, verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd de kipfilet in dunne reepjes.

Verwarm de oven voor op 100˚C.

Koken

Verwarm een klontje boter met wat olie in een koekenpan en bak een kwart van de ui, knoflook, tomaat, paprika en de kipfilet hierin. Schep er een kwart van het eimengsel op en bak een omelet.

Bestrooi iedere gebakken omelet met fijngehakte lavas en breng hem op smaak met wat versgemalen peper en zout. Houd ze warm in de voorverwarmde oven terwijl je de overige bakt. Verdeel de veldsla over de omeletten en klap ze dubbel.

Serveren

Geef er geroosterd brood bij.

TIP: Lavas wordt ook wel maggikruid genoemd, het geeft ook een heerlijke smaak aan stoofpotten en soepen. Bewaar eventueel overgebleven lavas in porties verdeeld in de vriezer, zo heb je altijd verse kruiden bij de hand.