stomen

Griekse moussaka met paprika en aubergine

Receptinformatie

Ovenschotel
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.

Pel en snipper de ui fijn. Pers de knoflook. Snijd de aubergines in plakken.

Schil de aardappelen, kook deze in ca. 20 minuten beetgaar en snijd ze in plakjes.

Koken

Bak de aardappelen in een koekenpan met 1 eetlepel olie het gehakt in ca. 5 minuten rul. Fruit de ui, knoflook, paprika, tomatenpuree en oregano ca. 5 minuten mee.

Bak in een andere koekenpan in de overige olie de plakken aubergine in ca. 3 minuten bruin.

Smelt de boter in een pan en verwarm de bloem, zout en peper al roerende ca. 1 minuut mee. Voeg de melk en kaas toe en roer tot de saus gebonden is. Verdeel de aardappel, gehakt, aubergine, saus en kaas in lagen in de ovenschaal en bak deze ca. 25 minuten in de oven.